Är bilen redo för ditt nya körkort?

Håller du på att ta körkort? Då är du inte långt ifrån att köpa din första bil. Kanske har du redan köpt eller fått en bil – då kan vi inte annat än att säga grattis!

Däremot vet vi av erfarenhet att folks första bil sällan är en splitterny bil utan en begagnad med alldeles för många mil på nacken. Något som, trots spänningen med nytt körkort, kan begränsa dina möjligheter att skina bakom ratten. Fast vi anser att en begagnad bil inte behöver vara en begränsning och med ett par enkla knep kan du lyfta en begagnad bil och få den att dra blickar till sig.

Grundlig tvätt på den stora dagen

Sannolikheten är stor att du redan övningskört i din bil, vilket är bra även om bilen nu säkerligen är ganska smutsig. Därför bör du boka i en grundlig tvätt eller helrekond av bilen dagen innan eller samma dag som uppkörningen.

På så sätt kan du försäkra dig om att bilen kommer vara i toppskick när du äntligen får sätta dig bakom ratten för första gången. Är det så att du inte har använt bilen tidigare bör du även ta den till en mekaniker som kan granska bilen och se till att den fungerar som den ska. Allt från bromsar och bränsletillförsel till ljus och motordelar bör granskas och bytas ut eller lagas vid behov.

Ge bilen ett ansiktslyft som håller länge

Förutom att tvätta bilen finns det ett enkelt sätt att ge din bil ett ordentligt ansiktslyft som dels lämnar ett större intryck än en vanlig tvätt men som framför allt håller betydligt längre.

Vi pratar givetvis om att utrusta bilen med nya däck och fälgar, förslagsvis från marknadsledaren Däckline.

Fördelen med däck och fälgar är att man kan ge en annan ganska intetsägande bil ett unikt utseende. Och med det stora antalet coola fälgar som idag finns tillgängligt, kan du ge bilen en personlig touch.

Det är inte dock inte helt billigt att köpa nya däck eller fälgar så du bör se det som en investering och något du till och med kan använda på nästa bil du köper.