Intensivkurs

how to get a driver's license

Intensivkurser körkort

Intensivkurs för körkort är något de flesta i alla fall funderar på när de ska ta körkort. Det finns fördelar och nackdelar med att gå en intensivkurs för körkort. Den största fördelen är ganska självklar, den är liksom hela vitsen med en intensivkurs: med en intensivkurs så kan körkortet bli ditt på endast några veckor. Motormagasinet berättar i sin artikel om Zutobi som erbjuder möjligheten till e-learning inför körkortet.

Trafikskola intensivkurser

Många väljer att ta en intensivkurs i en mindre ort i Sverige (och då ofta en ort annan en hemorten). Med andra ord är det vanligt att åka hemifrån ett par veckor till en annan stad för att där enbart koncentrera sig på att ta körkort. Många trafikskolor som erbjuder intensivkurser har paket vilka innebär att de fixar både boende på orten och all utbildning du behöver för att kunna ta körkort på orten. En intensivkurs på en mindre ort i Sverige kan kosta ungefär från 10 000 kronor inklusive ett enklare boende på orten i fråga. En intensivkurs för körkort är som namnet avslöjar en intensiv kurs för körkort. Många trafikskolor erbjuder dig att ta intensivkurser som enbart är ett par veckor långa. Dessa utbildningar är då oftast på heltid. Det innebär att du som student vid någon av dessa utbildningar kommer att studera teori och övningsköra från morgon till eftermiddag.

Intensivkurs för bil

Driving courseEn nackdel med intensivkurser är att det kan vara ett ganska dyrt sätt att ta sitt körkort. Som nämns ovan kan det kosta mer än 10 000 kronor att åka bort ett par veckor för att få sitt körkort. Ytterligare en nackdel med intensivkurser är att du behöver studera körkortsteori och övningsköra på heltid. Det kan vara svårt för de människor som har jobb eller studerar att ta ledigt så länge för att åka iväg att ta körkort.

Det finns självklart även intensivkurser för lastbil, mer om detta här.

I detta stycke finns information om några trafikskolor som erbjuder intensivkurser för körkort.

Intensivkurs Stockholm

Intensivkurs Göteborg

Intensivkurs Malmö

Intensivkurs Uppsala

Intensivkurs Västerås

Intensivkurs Örebro

Intensivkurs Linköping