Körkortslån

Låna pengar till körkortet

Att ta körkort är en investering för livet, det råder det inget tvivel om. Däremot är det också en investering som många känner att de inte riktigt har råd med, framför allt då de flesta tar sitt körkort ganska tidigt i livet innan man har börjat få en ordentlig inkomst.

Därför är det många som söker efter finansieringslösningar för sitt körkort, så kallade körkortslån. Och för att hjälpa våra besökare hitta rätt i lånebranschen samt ge tips på hur man undviker lån med dåliga villkor har vi skapat denna introduktion till körkortslån.

Körkortslån från CSN

CSN erbjuder idag körkortslån till vissa som uppfyller rätt villkor eftersom många arbetsgivare idag kräver att man har körkort. Därmed kan det bli svårt att ta sig in på arbetsmarknaden om man inte har råd att betala för körkortet.

I skrivande stund är detta körkortslån tillgängligt för dig som är arbetslös och uppfyller vissa krav, bland annat att man är inskriven hos Arbetsförmedlingen och inte äldre än 47 år. Lånet är även tillgängligt för 19-20-åringar med en gymnasieexamen.

Lånet täcker ett B-körkort och du kan som mest låna 15 000 kronor. Hela det lånade beloppet ska betalas tillbaka enligt lånevillkoren, även om du skulle misslyckas med ditt körkort.

Ta ett snabblån

Det är inte alla som kvalificerar för ett körkortslån från CSN, exempelvis om man redan har en anställning (även deltid) eller om man studerar. I dessa fall får man vända sig till andra långivare för att se om de kan hjälpa till.

Ett bra alternativ till ett körkortslån från CSN är ett snabblån, också kallat SMS-lån. Tyvärr har dessa lån fått ett ganska dåligt rykte på senaste, främst på grund av ett par oärliga aktörer med urusla villkor. Vi vill dock slå ett slag för snabblån från seriösa aktörer då det är ett smidigt sätt att täcka utgifter man annars inte har råd med, till exempel ett körkort.

Att ta denna sortens lån medför vissa risker som du bör vara medveten om och du ska vara kräsen med vilka långivare du väljer att förlita dig på. Risken är annars hög att du fastnar i ett lån med skyhög ränta eller andra villkor som gör mer skada än nytta för dig som låntagare.

Erbjuder Arbetsförmedlingen körkortslån?

Arbetsförmedlingen finansierar inte några körkortslån men däremot så samarbetar de med CSN för personer som behöver ett körkort för att komma in på arbetsmarknaden. Du kan alltså via Arbetsförmedlingen få hjälp med att ansöka om körkortslånet från CSN.

Skulle det inte gå att få ett körkortslån från CSN och Arbetsförmedlingen så finns det som sagt alternativ, och vi rekommenderar starkt att du överväger ett SMS-lån, så länge du är säker på att du kan betala tillbaka lånet i tid och enligt villkoren.